Suche
  • Fachinformationsdienst für
  • Niederlandistik, Niederlande-, Belgien- und Luxemburgforschung
Suche Menü

Workshop „Digitale neerlandistiek“ op 29 februari

afbeelding: FID Benelux, CC BY 4.0

In welke mate hebben de digitale geesteswetenschappen hun weg gevonden naar de neerlandistiek in de Duitstalige landen? Wie doet data-gedreven onderzoek? Wat zijn de onderzoeksvragen en projecten? Welke methodes en tools worden er gebruikt? Waar liggen de grootste uitdagingen en open vragen op dit terrein? Wat voor digitale vaardigheden en kwalificaties hebben onderzoekers, docenten en studenten nodig? Welke onderwerpen uit de digital humanities horen tegenwoordig thuis in het curriculum? Heeft de neerlandistiek een specifieke onderzoeksinfrastructuur nodig?

Dit zijn de vragen waar wij ons mee bezig zullen houden tijdens de online workshop Digitale neerlandistiek op 29 februari 2024 van 14:00 uur t/m 17:00 uur.

Het doel van de workshop is om de laagdrempelige uitwisseling over digitale methodes in de neerlandistiek en de wederzijdse inspiratie op dit gebied te bevorderen alsook kennis, ervaringen en geleerde lessen te delen. Bovendien zal het erom gaan eventueel bestaande wensen te articuleren.

De workshop richt zich vooral, maar niet uitsluitend, op neerlandici in de Duitstalige landen. Alle belangstellenden − dus niet alleen onderzoekers die al gebruik maken van digitale methodes − zijn van harte uitgenodigd om online via Zoom aan te schuiven, vragen te stellen, mee te discussiëren of alleen maar te komen luisteren! De uitnodiging geldt ook voor geïnteresseerde studenten, dus dit bericht graag verspreiden via bestaande instituutskanalen, mailinglijsten e.d.

Het programma is inmiddels gefinaliseerd. Inschrijven kan nog t/m 27.02.2024.

Klik hier voor meer informatie over het programma en voor de aanmelding:

https://uni.ms/7se5c

De Zoom-link wordt tijdig vóór het evenement per e-mail verstuurd.

Wij verheugen ons op jullie komst!

Met vriendelijke groet,

het organisatieteam

Kiran van Bentum, Institut für Deutsche und Niederländische Philologie, FU Berlin

Bernhard Liemann, FID Benelux, Universitäts- und Landesbibliothek Münster

Ilona Riek, FID Benelux, Universitäts- und Landesbibliothek Münster

Teilen

Schreibe einen Kommentar

Pflichtfelder sind mit * markiert.