Suche
  • Fachinformationsdienst für
  • Niederlandistik, Niederlande-, Belgien- und Luxemburgforschung
Suche Menü

Call for Papers: Niederlandistisches Doktoranden- und Habilitanden-Kolloquium

Op 14 en 15 september 2017 vindt het Doktoranden- und Habilitanden-Kolloquium van de Duitstalige Neerlandistiek aan de Universität Duisburg-Essen, Campus Duisburg, plaats. Het colloquium biedt universitaire neerlandici binnen het Duitse taalgebied de gelegenheid om hun onderzoek te presenteren aan collega’s taal- en letterkunde van een Duitstalige, Nederlandse of Vlaamse universiteit.

Promovendi/habilitandi die de beginfase van hun traject gepasseerd zijn, wordt gevraagd een tekst in te leveren (in de regel een hoofdstuk-in-wording), die van tevoren wordt rondgestuurd. Op het colloquium zal er dan gelegenheid zijn om de tekst kort in te leiden, maar zal de tijd vooral gebruikt worden voor vragen en discussie. Promovendi/habilitandi die aan het begin van hun traject staan, kunnen een presentatie houden zonder dat vooraf een tekst wordt rondgestuurd. Ook bij deze presentaties zal er voldoende tijd ingeruimd worden voor vragen en discussie.

Voor het colloquium is door het Niederlandistenverband financiële steun aangevraagd bij de Nederlandse Taalunie. Op dit moment is de toekenning van de middelen nog niet binnen. We gaan ervan uit dat voor alle deelnemers de verblijf- en overnachtingskosten kunnen worden vergoed, evenals (een tegemoetkoming in) de reiskosten. Van de precieze financieringsregeling brengen we u op de hoogte zodra we meer nieuws hebben.

U kunt zich aanmelden tot 1 april a.s. Stuurt u hiervoor het ingevulde aanmeldingsformulier en een abstract van max. 250 woorden naar ted.laros@uni-due.de. Na uw aanmelding ontvangt u verdere informatie.

 

cfp_doha

Bildnachweis: FID Benelux

Teilen