Suche
  • Fachinformationsdienst für
  • Niederlandistik, Niederlande-, Belgien- und Luxemburgforschung
Suche Menü

Call for Papers [Deadline 31.08.2015]: Achter de verhalen 6 – Het belang van de literaire cultuur [Groningen, 06.-08.04.2016]

Vom 06. bis 08.04.2016 findet zum sechsten Mal der Kongress zur modernen niederländischen Literatur Achter de verhalen statt. Das zentrale Thema lautet dabei „Het belang van de literaire cultuur“. Kongressort ist 2016 die Rijksuniversiteit Groningen.

Zitat aus dem Call for Papers:

„Op Achter de Verhalen 6 willen we de kwestie van het ontstaan en vergaan van de literatuur benaderen vanuit de vraag naar het belang van de literatuur (zowel vroeger als nu). Om die vraag te kunnen beantwoorden lijkt het ons essentieel om het perspectief te verruimen van de literatuur naar de literaire cultuur in de meest brede zin, waarbij aandacht wordt geschonken aan allerlei discoursen en praktijken (van ‘hoog’ tot ‘laag’) zoals ze functioneren binnen institutionele contexten en deel uitmaken van een ruimere mediacultuur. Deze verruiming impliceert tevens dat we oog hebben voor de meervoudige functionaliteit van het literaire spreken, en dus voor de hele waaier aan functies en betekenissen van literaire teksten – het bijdragen aan de (culturele) geletterdheid, het aanleren van een savoir-vivre, het bieden van ontspanning, enz..“

Beitragsvorschläge können noch bis zum 31.08.2015 eingereicht werden.

zum Call for Papers …

Teilen

Schreibe einen Kommentar

Pflichtfelder sind mit * markiert.