Suche
  • Fachinformationsdienst für
  • Niederlandistik, Niederlande-, Belgien- und Luxemburgforschung
Suche Menü

Tagung [Den Haag, 28.-30.05.2015]: Internationale Konferenz Circulation of Dutch Literature (CODL)

Vom 28. bis 30. Mai 2015 findet an der Königlichen Bibliotheek in Den Haag die dritte internationale Konferenz des NWO-Projekts Circulation of Dutch Literature (CODL) statt. Zitat aus der Ankündigung der CODL-Website:

„(…) Ongeveer 65 sprekers uit 15 landen bespreken hier hun onderzoek naar en ervaring met de verspreiding en receptie van Nederlandstalige literatuur in nationaal en internationaal verband. Speciale gasten zijn prof. Deborah Cartmell  (Leicester), prof. Reine Meylaerts (Leuven), prof. Frits van Oostrom (Utrecht), prof. Ann Rigney (Utrecht), prof. Nico Wilterdink (Amsterdam) en de schrijfster Joke van Leeuwen. Een afzonderlijk panel is gewijd aan bemiddelende instanties, met een literair agent en vertegenwoordigers van het Expertisecentrum Literair Vertalen, de Nederlandse Taalunie, het Nederlands Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren. In een tweede panel worden verwante internationale projecten gepresenteerd. (…)“

Um eine Anmeldung wird gebeten. Mehr Informationen …

Teilen

Schreibe einen Kommentar

Pflichtfelder sind mit * markiert.