Suche
  • Fachinformationsdienst für
  • Niederlandistik, Niederlande-, Belgien- und Luxemburgforschung
Suche Menü

Call for Papers [Poznań, Deadline 31.05.2014]: Cross-Over 2015 – Regionaal, (trans)nationaal, continentaal, globaal. Definities en methodologieën, grenzen en gemeenschappelijke ruimtes, schrijvers en erfgoed

Vom 27. bis 28. Februar 2015 findet an der Universität Poznań der Cross-Over-Kongress der internationalen niederländischen Literaturwissenschaft statt. Ausrichter des Kongresses ist die Vakgroep Nederlandse en Zuid-Afrikaanse Studies der Universität Poznań. Die Organisator(inn)en bitten um Beitragsvorschläge bis zum 31.05.2014. Zitat aus dem Call for Papers:

„Het tweejaarlijkse congres Cross-Over van de internationale letterkundige neerlandistiek heeft een interdisciplinaire opzet. Op 27 en 28 februari 2015 vindt het colloquium voor de eerste keer buiten de Lage Landen plaats, met als doel vooral jonge onderzoekers uit verschillende landen een internationaal uitwisselingsplatform te bieden. Het concept cross-over verwijst naar een oversteekplaats maar refereert tevens naar andere specifieke betekenissen. In de tennistaal staat cross-over voor een baanwisseling en duidt in het spoorwegjargon op een verbindingsrail tussen parallelle sporen. Deze beelden liggen aan de basis van het concept voor dit congres, m.n. waar liggen de knelpunten in de internationale beoefening van de contemporaine neerlandistiek en waar de mogelijke oplossingen? We willen de deelnemers uitnodigen vragen te stellen naar regionale, (trans)nationale, interculturele, continentale en globale dimensies van de hedendaagse Nederlandse literatuur en het neerlandistisch onderzoek. […]“

Zum Call for Papers …

Teilen

Schreibe einen Kommentar

Pflichtfelder sind mit * markiert.