Suche
  • Fachinformationsdienst für
  • Niederlandistik, Niederlande-, Belgien- und Luxemburgforschung
Suche Menü

Neu im Web: Flandrica.be – De virtuele Vlaamse erfgoedbibliotheek

Seit heute gibt es mit Flandrica.be ein neues Internetportal für das digitalisierte flämische Kulturerbe.

Flandrica.be ist eine Initiative der Vlaamse Erfgoedbibliotheek in Zusammenarbeit mit der Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience in Antwerpen, der Universiteitsbibliotheek Antwerpen, der Openbare Bibliotheek Brugge, der Universiteitsbibliotheek Gent, der Provinciale Bibliotheek Limburg in Hasselt und der Universiteitsbibliotheek Leuven.

Zitat aus der Selbstbeschreibung:

„De Vlaamse Erfgoedbibliotheek bundelt de inspanningen op het gebied van digitalisering van de Vlaamse erfgoedbibliotheken, en van de zes partners van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek in het bijzonder, in een virtuele Vlaamse erfgoedbibliotheek, die de naam Flandrica.be kreeg. […]

Flandrica.be is een portaalsite voor integraal gedigitaliseerd materiaal uit Vlaamse erfgoedbibliotheken. Het corpus bestaat uit ‚Flandrica‘, publicaties geproduceerd in Vlaanderen of handelend over Vlaanderen, en unica uit het Vlaams patrimonium zoals handschriften.

De nadruk ligt in eerste instantie op visueel attractief of cultuurhistorisch interessant materiaal, dat ter beschikking wordt gesteld in een hoogwaardige kwaliteit en ruim wordt gecontextualiseerd, onder andere via toelichtende beschrijvingen en rondleidingen. Het gaat om een online collectie van 425 stuks op het moment van de lancering. Daarna wordt Flandrica.be regelmatig worden aangevuld met nieuw gedigitaliseerd materiaal van de zes partnerbibliotheken.“

Zur Website: www.flandrica.be

Teilen

Schreibe einen Kommentar

Pflichtfelder sind mit * markiert.