Suche
  • Fachinformationsdienst für
  • Niederlandistik, Niederlande-, Belgien- und Luxemburgforschung
Suche Menü

Neue Website: De Nederlandse Archieven (DNA)

Die Branchevereniging Archiefinstellingen in Nederland (BRAIN) bietet mit De Nederlandse Archieven (DNA) eine neue Website an, die die Recherche in niederländischen Archiven vereinfachen soll. Das Angebot richtet sich vor allem auch Personen, die bislang wenig Erfahrung im Umgang mit Archiven haben. Aus der Selbstbeschreibung:

„Iedere inwoner van Nederland laat administratieve sporen achter. Je geboorte is geregistreerd door de gemeente. Als je een huis koopt ligt dat vast in het Kadaster en in een akte bij de notaris. De archiefinstellingen van Nederland bewaren deze documenten. Sporen deel van ieders bestaan zijn terug te vinden in De Nederlandse Archieven (DNA). Te wachten om gevonden te worden.
Iedereen heeft zijn eigen geschiedenis. Niemand heeft hetzelfde verhaal. Jouw verhaal is jouw geschiedenis. De Nederlandse Archieven helpen jou het verhaal van jouw familie, van het huis, de straat en de buurt waar je woont of van de stad waar je werd geboren te ontdekken. Je dna ligt in DNA! […]

Onsdna.nl maakt het iedereen makkelijker die geïnteresseerd is in geschiedenis en op zoek is naar sporen van zijn of haar verleden. Door je te vertellen hoe archiefinstellingen werken en wat ze zoal hebben. En door het aanbieden van wegwijzers, hulpmiddelen en ingangen op de enorme rijkdom aan collecties die De Nederlandse Archieven te bieden hebben.“

Zur Website: www.onsdna.nl

Depot des Haags Gemeentearchief

Bildnachweis: By CvanderS (Own work) [CC0], via Wikimedia Commons

Teilen

Schreibe einen Kommentar

Pflichtfelder sind mit * markiert.