Suche
  • Fachinformationsdienst für
  • Niederlandistik, Niederlande-, Belgien- und Luxemburgforschung
Suche Menü

Neu im Web: gahetNa

gahetNa ist die neue umfangreiche Webpräsenz des niederländischen Nationalarchivs:

„gahetna.nl presenteert de rijke collectie van het Nationaal Archief. Meer dan 110 km aan documenten, 14 miljoen foto’s en bijna 300.000 historische kaarten. Van cruciale overheidsdocumentatie tot persoonlijke correspondentie van invloedrijke personen en gewone Nederlanders; Lees het na in het magazine of ga het na op gahetna.nl.

Waar bevindt zich het document dat als basis dient van onze democratie? Waar ligt het aankoopbewijs  van Manhattan dat in 1609 is verruild voor goederen ter waarde van een luttele 60 gulden? Waar kunt u de abdicatieakte van Koningin Juliana bekijken? Of de rol van uw voorouders in de Tweede Wereldoorlog achterhalen? gahetNA in het Nationaal Archief!

Met gahetna.nl krijgt u op interactieve wijze inzage in het archief. De mooiste stukken van het Nationaal Archief worden uitgelicht en gepresenteerd. De archieven bieden een schat aan informatie, maar dat zijn vaak fragmenten zonder context. gahetna.nl verrijkt deze collectie met verhalen en beelden. Beelden die in samenwerking met Spaarnestad Photo online toegankelijk zijn. Maar gahetNA blijft niet bij een website en een magazine. Er wordt hard gewerkt om u op verschillende manieren, zowel digitaal als fysiek, kennis te laten maken met onze unieke collecties. Houd dus deze website in de gaten en gahetNA in het Nationaal Archief.“ (Zitat: http://www.gahetna.nl/over-ons/gahetnanl)

Mehr Informationen …

Teilen

Schreibe einen Kommentar

Pflichtfelder sind mit * markiert.