Suche
  • Fachinformationsdienst für
  • Niederlandistik, Niederlande-, Belgien- und Luxemburgforschung
Suche Menü

Kooperationsabkommen zwischen Nederlandse Taalunie und Instituut voor Nederlandse Lexicologie

„Twee instituten die beide de zorg voor de Nederlandse taal hoog in het vaandel hebben, werken nu officieel samen. Dat zijn de Nederlandse Taalunie, die het overheidsbeleid voert op het gebied van de Nederlandse taal, en het Instituut voor Nederlandse Lexicologie (INL) dat de Nederlandse woordenschat vastlegt en bestudeert. Met deze overeenkomst is een samenwerking die al bestond, geformaliseerd. Het INL blijft een zelfstandige stichting maar voert formeel het merendeel van zijn activiteiten uit in opdracht en onder de koepel van de Nederlandse Taalunie. Ook de financiering van het INL loopt sinds 1 januari geheel via de Taalunie.“ (Zitat Nederlandse Taalunie)

Mehr Informationen …

Teilen

Schreibe einen Kommentar

Pflichtfelder sind mit * markiert.